dinsdag 22 juni 2010

studie en andere zaken


De afgelopen dagen heb ik weer eens ouderwets met mijn neus in de boeken gezeten. Voor mijn werk moest ik een opleiding afronden en deze beëindigen met een toets die voor 1 juli gehaald moest zijn. Ik kan je vertellen dat dat niet mijn hobby is. Ik heb de neiging om dit soort ongemakjes uit te stellen met de hoop dat het dan vanzelf verdwijnt, maar omdat dat niet gebeurde en de deadline aardig begon te naderen dacht ik dat het toch maar eens tijd werd om het af te gaan ronden. Vorige week de datum voor de toets meteen maar vast laten leggen (dan zit er druk achter snap je, dus dan moet ik wel en dat werkt bij mij) en vanochtend, onder begeleiding (om er zeker van te zijn dat ik geen spiekbriefjes bij me had of beter nog, de boeken er gewoon bij open zou slaan) de toets gemaakt. Geslaagd! Zo die kan ook weer worden afgestreept van mijn to-do-lijstje!

En oh ja, ik heb mijn lenzendingetjes, die met leessterkte. Toen ik ze op ging halen werd erbij vermeld dat ik ze maar eens rustig 2 weken uit moest proberen, om eraan te wennen. Nou ik zal je vertellen, ik merk er helemaal niets van. Ga morgen maar eens bellen of het toch echt wel van die leeslenzen gevalletjes zijn, of ze me toch niet voor de gek houden, zo van "ziet ze toch niet". Alhoewel ik wel het idee heb dat ik mijn krant niet meer zover van me af hoef te houden, maar het verschil is maar heeeeel subtiel. Waarschijnlijk is dat juist goed, ik heb nog 1 1/2 week dus ik test rustig verder.

Voor de rest zit ik voor mijn gevoel in een soort van vacuüm. Ben in afwachting van mijn plaatsingsgesprek, waarvoor ik gisteren de uitnodiging kreeg. Volgende week maandag, om 10.00 uur 's ochtends moet mag ik op audiëntie bij P (die ik ooit eens een keer heb ontmoet, we kennen elkaar dus amper) en die gaat mij dan vertellen of ik word geplaatst op de functie waarop ik moest mocht solliciteren. Zo ja dan ook waar, zo nee volgt een periode om te kijken of er een andere geschikte functie voor me is, waarna ik in het slechtste geval boventallig word verklaard. Spannend dus. Ik merk dat het me meer bezig houd dan ik dacht, vooral nu er een datum en tijd is geprikt. Waarschijnlijk dat de plotselinge hoofdpijnaanval en de uitbraak van pukkels van de afgelopen week een gevolg van deze spanning zijn?! *zei zij zuchtend*

Wat betreft die pukkels, bedankt voor alle nuttige tips. Voorlopig ben ik maar eens gestopt met het smeren van de ochtend- en avondcrème op mijn gezicht en drink ik veel water en probeer ik stress te vermijden.  Langzaam wordt het minder dus ik denk dat het wel weer goed gaat komen. Morgen lekker vrij, dus dan ook nog eens met dat snoetje van me in de zon, daar kan ik me nu al op verheugen. Ik heb een dagje evennietsbijzonders in gedachten. En jij?

9 opmerkingen:

 1. ja ik wil je natuurlijk niet nog onrustiger maken..maar dat gedoe met wel of geen werk is toch niet echt relaxed!!
  Dus geniet jij morgen maar met volle teugen van je vrije dag in de zon, dat droogt de ongerechtigheden op je huid ook lekker uit :)
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jee ten eerste van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma !!! YEAH GESLAAGD JOEPIE !!!
  ben heel benieuwd naar je nieuwe functie , kan je niet hier op school als nieuwe directeur komen? die van ons gaat weg (gelukkig hoor) maar ik wil een leuke daadkrachtige ervoor in de plaats, dat kan jij best ...dus ???
  :)

  enne lekker de zon in drogen die pukkels van uit en als je bruin bent zie je ze niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd meid!! goed gedaan hoor!!! en geniet maar heerlijk morgen,,,....ik ga werken we hebben een kinderfeestje in de winkel leuk leuk !! 12 meisje die met bloemetjes komen freubelen.........genieten dus !!!

  Fijne dag !! enjoy !!! liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte hoor! Lekker gevoel dat je dat weer gehad hebt, want het blijft spannend examen doen!
  En hopenlijk blijven de PP's weg (PuberPuisten: zo worden
  ze hier genoemd...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerst gefeliciteerd hoor meid. En die baan komt ook wel, ook al blijft het spannend..
  Geniet maar lekker van de zon, gratis vitamientjes en goed voor de pukkels.

  Mijn dag is de kamer stofvrij maken. Mens wat een stof komt er van die gordijnstof af. Maar tussendoor ook even lekker de zon in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou zus, van harte hoor. Hang de vlag maar uit, ik kom er wel een borrel op drinken. Het uitzicht is hier namelijk nog niet zo spannend, alleen veel lawaai.
  Maandag 10.00 uur, ik zet het in mijn agenda, DUIMEN ALLEMAAL VERDORIE.
  Pukkels; inderdaad na al die adviezen, gewoon niets mee doen, niets doen, bedoel ik.
  Enne, dat brilletje staat je toch ook wel leuk hoor.....
  Kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAt voor opleiding doe je?

  WEg met de stress en de pukkels...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goed zo: geslaagd. Gefeliciteerd. Enne succes volgende week met je gesprek.
  Ik heb zojuist gehometraind en lekker gedouched. Vanmiddag doe ik niets. jongste krijgt een vriendinnetje te spelen en zij willen in het zwembad, dus dat wordt voor mij verplicht buiten zitten lezen. Hoe erg is dat? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.