maandag 13 september 2010

Krabben woar 't jukt
Zaterdag vertelde zoonlief me dat zijn vriendje hoofdluis had, dus vroeg hij me eens bij hem te kijken, wat ik natuurlijk braaf deed, maar ik zag niets. Wist , bij gebrek aan ervaring, ook eigenlijk niet goed wat ik zou moeten zien, lopende/springende beestje of iets dergelijks en nee die trof ik na een uitgebreide inspectie niet bij hem aan..

Toen gisteren mijn schoonzus vertelde dat haar dochter de afgelopen week hoofdluis had gehad, nadat in de vakantie de andere dochters ook al door dit beestje waren geplaagd dacht ik meteen, aha dat is een vrouw met ervaring. Dus toen ik zoonlief in het visier had sommeerde vroeg ik hem even bij tante te komen om zijn koppie eens door haar te laten nakijken. "Ja hoor een neetje riep ze vrolijk". "Nee hè, laat eens zien" en jawel hoor, dat wat ik voor een onschuldig korreltje zand had aangezien bleek het eitje van zo'n kriebelbeestje te zijn, wist ik veel. Ze zag zelfs al een pootje Ieeeek. Schoonzus had prima spul en netenkam in huis die ik meteen op mocht halen. Nou en dan kun je aan de slag hè moeders. Zoonlief behandelen onder ie en au geroep maar tegelijkertijd vond hij het reuze interessant en slaakte een jubelkreet toen hij een luis in de wastafel zag vallen. Moeders stond alleen maar te gruwelen maar kamde stug door, hup nummer twee en ja hoor ook een derde slachtoffer werd onder luid gejuich het gootsteenputje doorgespoeld.

En dan de was. Alles werd in de machine geflikkerd gestopt om er zeker van te zijn dat er geen potige diertjes ergens rondzwerven, dus volgde ik keurig alle instructies op die ik van schoonzus had doorgekregen. Manlief werd nagekeken en natuurlijk werd ook ik niet vergeten. Niets te zien...denk ik.

Maar je wil niet weten hoeveel jeuk ik de hele dag al niet heb, van mijn kruin tot aan mijn tenen loop ik de hele dag al te krabben. Zou het tussen mijn oren zitten of toch op mijn hoofd. Ik denk dat ik voor de zekerheid ook maar aan het lotionnen ga *en krabt nog een achter haar oren*.

24 opmerkingen:

 1. Als juf ben ik door al die jaren heen een expert geworden in het opsporen. Elk kind wat aan zijn haar zit te krabben controleer ik op die kleine monsters!! Wat een ellende altijd!

  Goed aangepakt enne blijven kammen!!!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och meid het kriebelt mij nu ook overal...
  vrienden van ons gingen kamperen in een klaargezette tent, en hadden na 2 dagen slapen ook allemaal hoofdluis, bleek in de tent achter gelaten door het vorige gezin..
  Dus alles wassen, kammen, douchen...
  bij het lezen van je verhaal kwam het volgende lied bij me op:

  Weet je wat ik zie als ik gedronken heb ? (Nou nou ?)
  Allemaal beestjes, zoveel beestjes, om me heen
  Oh ik weet wel dat ik nou mezelf nep (Nou nou !)
  Want er zijn geen beestjes, maar ik zie beestjes, om me heen

  Beestjes, beestjes,
  Op m´n dekens, op m´n kussen, kijk maar
  In m´n oren, in m´n neus en in m´n haar
  Ze lopen allemaal door elkaar
  Beestjes, beestjes,
  Hele legers lopen daar over de grond
  Kijk ze rukken op langs het plafond
  En de kamer draait maar in het rond, oh

  Weet je wat ik zie als ik gedronken heb ? (Nou, nou ?)
  Allemaal beestjes, zoveel beestjes, om me heen

  Beestjes, beestjes,
  Langs de drempel in een hele lange rij
  Door de sleutelgaten komen ze er bij
  En ze kijken allemaal naar mij
  Beestjes, beestjes
  Blauwe, gele, rooie alles zit er bij
  Likkebaardend komen ze steeds dichterbij
  En ze loeren allemaal op mij

  Weet je wat ik zie als ik gedronken heb ? (Ja, ja ?)
  Allemaal beestjes, zoveel beestjes, om me heen
  Ze komen zelfs als ik om me heen mep (Ja, ja !)
  Duizend beestjes, allemaal beestjes, om me heen
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gatverdarrie....
  pff gelukkig heeft jullie zoon geen lang haar...
  Echt ik heb een vreselijk hekelijk aan die dingen...vooral omdat ze hier lang haar hebben...
  Maar ik behandel mezelf ook altijd gelijk.
  En alle knuffels in een vuilniszak en even een tijdje laten staan...
  Maar die zal jullie zoon wel niet hebben toch?
  Heel veel sterkte en goed in de gaten houden nu hoor...
  gelukkig hebben ze hier op school een luizenzak..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vorig jaar werd ik geïntroduceerd in de wereld der luizen. Heb eerlijk gezegd het beperkt tot de haren en niets extra's gewassen. Was ook afdoende. Gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Drama...hopelijk ben je er snel bij en hebben ze nog geen eitjes gelegd, maar slecht teken dat je neten hebt gevonden:( Blijven kammen en wassen meid, ik weet er alles van.
  Succes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig (en er wordt hier driftig afgeklopt nu) hebben wij nog nooit ongenode gasten in huis noch haar gehad. Ik zou bijkans een beroerte krijgen als ik er eentje zou ontdekken. IEUW!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh meid wij hebben vanmorgen ook al een briefje mee gekregen ivm hoofdluis, griezel ervan als ik zoiets altijd hoor. doe de kids ook altijd gel in d'r haar of haarlak.
  Je snapt gewoon niet waar die dingen altijd vandaan komen.
  En je gaat acuut zelf ook krabben in je haar, maar je blijft altijd alert.
  hopelijk zijn we er weer snel van af.

  fijne avond, groetjes stina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tja je moet maar denken je zoon heeft lekker schoon haar want ander waren die luizen er niet gekomen hoor. Dus aan jou ligt het niet. het overkomt iedereen wel is. Mijn gelukkig nog niet en dat na15 jaar juf te zijn geweest.Maar je hebt gelijk als je weet dat iemand het heeft gaat t bij jou kriebelen.. en ik heb er heus wel kids mee in de klas gehad. maar gelukkig nooit een epidemie maar hooguit bij 1 of 2 kids.Maar ja wie weet pikt mijn zoon ze ooit ook eens op. Gelukkig hij is net weer gekortwiekt door zijn papa. Geen luis heeft zin in zijn haar.., veel te kort...voorlopig.. stekte.. ik hoop dat je ze goed weg krijgt uit je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh brrrr... rotbeesten! Ik krijg NU al jeuk!

  Ik kijk ook wel naar mijn schatjes haren, maar eigenlijk zie ik ze nooit, ook als de creche-juf ze met bosjes door hun haar heen zit wandelen. Moet denk ik toch maar eens een leesbrilletje...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O jee, en zoonlief vindt het wel tof?!
  Hier waren de dames de dans altijd ontsprongen, totdat jongste in de examenklas van het vmbo opeens last van jeuk had..idd de meiden tutten met elkaar borstels en haarknipjes en ziedaar..mochten we toch nog mmedoen met alle ellende :(
  Sterkte! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig heb ik het nog nooit meegemaakt, en ik zou ze ook helemaal niet herkennen ben ik bang! maar bedankt hoor, nu heb ik ook jeuk!!
  sterkte met alles, groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En bedankt, nu heb ik dus overal jeuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ik leef met je mee. Heb het ooit heel lang geleden gehad en weet wat het is. Iets wat je absoluut niet wil krijgen!!! Hoop dan ook dat je zelf bespaart ben gebleven. En dat je zoontje er in een keer vanaf is!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nondesju....nu heb ik niet alleen kaakpijn, maar ook een jeukende kop!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Krab..jeuk...krrsts... Leuk hè....Duurt een jaar voordat het er helemaal uit is....rouleert zo lekker op school...Kammen, veul kammen...
  Bedankt schoonzus...
  Kus, je gewone en schone zus...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zit ook al te krabben hier.......wat een ellende......sterkte ermee..liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En ik begin mijn dag nu ook met jeuk..... bah...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik gebruik dagelijks in essentiele olie van lavendel in kindjes hun haar. En tot hier toe nog nooit geen kriebelbeestjes gehad.
  Bij de jongste was er in de klas eens een epidemie,maanden aan een stuk briefjes in de boekentas "opgelet luizen in de klas". Maar kleine M heeft er dankzij de lavendel geen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een jeuk voel ik nu....

  Al die lotionnetjes helpen volgens mij niks, heel veel kammen wel en lavendellotion. Ze houden niet van lavendel en zoeken een ander kindje op om op te gaan wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. HELAAS heb ik heel veel ervaring met die *beestjes . Bah bah bah en ik weet hoeveel jeuk je zelf kan hebben de hele dag en dat je ze gewoon voelt lopen over je hoofd terwijl er niks is brrrrr. En die was.....help
  Auto bankstellen inspuiten vloerbedekking tig keer stofzuigen en over een week herhalen he de behandeling en elke dag kammen...
  Wat ook leuk is : 7 kinderen die elkaar allemaal die luizen geven .

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O, wat ben ik blij dat de kids niet meer op basisschool en/of middelbare school zitten! Ik krijg al jeuk als ik hier aan denk!! Brrrr
  Hoop dat alles snel achter de rug is voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Och zeg, zie daar maar weer eens af te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ach gat, vies wijf ben jij zeg!
  Nee hoor, heeft er gelukkig niets mee te maken. Je bent er ondertussen mooi klaar mee: alles wassen en zelfs de autostoelen afzuigen en kussen wassen... Ik heb het gelukkig nog nooit gehad bij de jongens en ik geloof ook niet dat ik er rouwig om ben.
  Succes ermee, want als er 1 luis over de drempel is...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.