woensdag 16 juni 2010

Nog meer HOOFDzaken


Gisterenochtend mocht ik weer eens op controle bij de oncoloog (in 2007 ben ik behandeld voor borstkanker, ik maak er geen drama van, want het gaat weer prima met me!) en de bloeduitslagen waren uitstekend. Altijd weer even spannend, dus blij dat goede gevoel bevestigt te krijgen. Wel liet ze me weten dat uit de botscan bleek dat mijn botten wat kalkarm waren (dank u overgang) en dat ik nog even bloed moest laten prikken om het calcium en vitamine D niveau vast te kunnen stellen. Pff botontkalking, da's toch iets voor bejaarden!

Nou is bloedprikken bij deze dame geen sinecure verrotte aders van de chemo en laat ik dat in de regel alleen door zeer ervaren en behendige prikkers doen, maar er was op dat moment iemand op de afdeling aanwezig die dat meteen kon regelen, dus vooruit maar. Niks vooruit maar, want hoe ze de naald ook in mijn arm zat te porren, al mompelend "ik zit er toch in hoor" (alsof ik dat niet kon voelen!) en nog eens proberen,  er kwam dus niks. Geen bloed bedoel ik dan. Of ze het ook eens in mijn hand mocht proberen, is wel wat vervelender vertelde ze er meteen bij. Is bekend, maar probeer maar, ik zit hier nu toch dus ga je gang. EEN BEETJE VERVELENDER....Grrrrr PIJN! En weer ging die naald alle kanten op, erin, eruit, erin, eruit een beetje wiebelen, "ik zit er weer in hoor" JA, JA dat voel ik ook hoor! Maar weer niets, terwijl ik toch zeker weet dat er blauw bloed door mijn aderen stroomt. Ik liet haar dus maar snel weten dat ik deze week wel even langs de prikpoli ga zodra mijn arm weer hersteld is dacht ik er meteen bij om daar, net als anders, zonder al te veel gedoe twee buisjes met bloed vol te laten lopen.

Terug weer even naar de oncoloog. Of er nog klachten waren geweest de afgelopen periode. Niet echt klachten maar ik had nog wel een vraag. Sinds een week of 6 heb ik last van pukkeltjes in mijn gezicht, niet een paar, nee zo'n korrelig gevoel op mijn voorhoofd, kin en langs de zijkanten. Dus vroeg ik haar of het misschien een verlate bijwerking kon zijn van de medicijnen die ik slik. Nee dat leek haar stug, maar het kon wel iets anders zijn. Door de behandelingen en medicijnen kwam ik in de overgang en daardoor is mijn hormoonhuishouding gewijzigd en dat kan ook effect op mijn huid hebben. Misschien kon ik eens zoiets als Clearasil gebruiken. Ieee PUISTJES! (Ik heb altijd gedroomd van een tweede jeugd, maar dan toch zeker niet weer met pukkels).

Dus daar ging ik dan, opgelucht en lekgeprikt, een bejaarde dame met jeugdpuistjes!

Voor die moeders met van die puberende kids in huis die ervaring hebben met vette, uitstulpende huidjes, werkt dat clearasil?!

16 opmerkingen:

 1. Fijn dat alles weer goed is. dat van de aders herken ik, ik heb vorige week bloed laten prikken en heb nu 2 armen vol met bloeduitstortingen, gelukkig is het geen 30 graden en kan ik lange mouwen aan:)
  Ik zou geen Clearasil gebruiken. Het schijnt slecht voor je huid te zijn. Ga eens langs bij een huidtherapeut. Ik krijg gezichtsbehandelingen bij haar zelfs vergoed , vanwege hormoonzaken..., via de huisarts heb ik een verwijsbriefje gehad.
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karin, ik lees regelmatig op je blog...reageer bijna nooit...sorry! Maar puistjes...kijk, dat is mijn afdeling. Ik ben nooit uit de pubertijd gekomen zeg maar ;-). Clearasil werkt niet, want puistje komen van binnenuit. En believe me, ik heb alle middeltjes geprobeerd. Wat wel helpt: geen varkensvlees en chocola eten (sorry...) en als echt paardemiddel: roacutane via de dermatoloog. Oh ja..en stress verergert te boel! Verder schrok ik toch wel van je verhaal, wat fijn dat het nu goed met je gaat! Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik schrok ook van je verhaal, maar ben blij te horen hoe het nu met je gaat!
  Waardeloos dat prikken zeg, brr, doet mij al pijn als ik het lees.

  Enne die puistjes: ik kies ook voor de vanbinnenuitmethode, weinig dierlijk vet (chocola, varkensvlees) en veel brandnetelthee en karnemelk. Sorry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Esther en Roelien, hier word ik blij van, GEEN CHOCOLA!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind je Stoer :)Dikke X

  NNNeeeeh geen clearasil, doe het niet, echt, is het troep! Ga naar de apotheek, ik kan je hier wel wat voorschrijven wat mijn pubbers allebei met puistjes gebruiken maar dat kan je niet bij jou kopen ;) Loop even langs bij de reform of anders bij de apotheek het moet een creme zijn die je ligt aanbrengt, geen mayo natuurlijk hahahah... pindakaas kan ook nog wel eens affijn wil je meer puberupdate,s hahah.. dan weet je me te vinden.

  lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat het goed met je gaat, toch altijd weer spannend zo'n periodieke keuring, je bent dan toch weer bezig met toen, terwijl je dat natuurlijk juist achter je wilde laten.

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het goed gaat met je en wat naar dat ze niet eens een naadje in een vat kunnen steken...
  Verder hebben mijn pubers nog geen puistjes, dus ik heb geen tip voor je. En zo bejaard ben je toch nog niet...?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Nicolette, nee joh, ben nog piep, ach 40+, maar botontkalking klinkt zo bejaard. Voor ik het weet ben ik 5 cm korter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O enne die trut die steeds maar niet je ader vond heb je die nog een schop nagegeven? stomme doos....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou ten eerste : geen geld aan uitgeven aan die clearasil: het helpt niet , droogt je huid onwijs van uit maar de puist blijft zitten, krijg je craquele huid met pukkels ben je nog verder van huis.
  naar de schoonheidsspecialiste zou ik doen zodat ze het goed reinigt !
  Enne goed dat de waardes allemaal goed zijn, telkens als ik het lees , ik weet het natuurlijk , maar toch ben ik telkens weer verbaasd maar ook blij dat het zo goed met je gaat.
  tandpasta op een puistje doen als je naar bed gaat helpt ook , ja echt waar....
  maar ik zou schoonheidspecialiste doen
  en wat kan je tegen die botten doen? moet je dan calcium gaan slikken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Floor, nee, wel aan gedacht maar niet gedurfd

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou Karin je maakt er wel geen drama van, maar het is toch steeds weer spannend. Gelukkig is alles goed, op de puistjes na. En ook zeg net als Floor, gewoon naar de schoonheidsspecialiste. Die roacutane is goed, maar krijg je echt alleen als het heel erg is. Mijn oudste heeft het ook gehad en dat is echt heel vies spul. En mijn jongste heeft wat zeep, tonic en nog wat om puistjes uit te drogen van de schoonheidsspecialiste en dat werkt ook goed. En verder raad ik je aan veel water en brandnetelthee te drinken, dat werkt zuiverend.

  En de volgende keer niemand meer laten prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onze oudste heeft 2 dingen voor z'n puistjes, 1 creme maar die bleekt het beddengoed op en da's dus troep en hij heeft Clindamycine. Een lotion en dat droogt ook mijn puistjes uit die ik af en toe heb. Ideaal spul. Wel via de huisarts te krijgen..
  Fijn dat de controle goed was, rond die tijd is het toch altijd weer spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, elk huisje heeft z'n kruisje blijkt maar weer 'ns. fijn dat het nu zo goed met je gaat. En als hier de oplossing komt, dan ben ik helemaal blij. Ook hier nog steeds af en toe (JEUGD!!!)puistjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoiiiiiiiii............tjee Karin hier word ik stil van !! ben blij dat het ergste allemaal achter de rug is...........maar het blijft naar en spannend iedere keer weer...............ik had dat ook twee weken geleden met bloedprikken toen hebben ze ook in mijn hand geprikt.........ze deed dat met een kindernaald het deed minder pijn dan gewoon in je arm vond ik....misschien de volgende keer om vragen??

  En echt geen clearasil.....maar dat had je al begrepen..........fijne avond sterkte Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi schat, fijn dat je weer door de keuring bent gekomen.
  Die botontkalking heeft vitamine D nodig. Waar krijg je dat?? Door veel zon.
  Hebben we dat?? Nee, veel te weinig.
  Oplossing?? Samen met zuslief naar de zon.
  Kijk, als wij samen Harderwijk kunnen halen, kunnen we ook naar een zonnig land vliegen.
  Puistjes?? Hoe ben je daar in je eerste pubertijd vanaf gekomen??. Veel in de zon liggen en aan zee, kunnen ze lekker uitdrogen.
  Zie je weer een rede voor die zustervakantie.
  Floor geeft als oplossing de schoonheidsspecialiste, heb je haar wenkbrauwen al gezien??!!
  Naaldenprobleem?? Je weet het, als het zou kunnen, zou ik dit voor je doen, maar net als bij het kindlief baren, wat ik ook voor je wilde doen, want dat gaat vlotjes bij mij, kan ik je hier helaas niet bij helpen, Misschien kan ik die verpleegster voor je onder haar kont schuppen, want van zuslief moeten ze afblijven.


  Kus, je zus.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.