donderdag 10 juni 2010

Geen (ge)zicht


Daar stond ik dan gisterenmiddag, in het stemhokje met rood potlood en het stembiljet. Ik was natuurlijk weer eens vergeten om de kieslijst thuis goed te bestuderen, dus was het nog even zoeken welk lijstnummer de partij van mijn keuze had. Gelukkig was zoonlief erbij en kon hij deze snel, nadat ik drie keer had gegild gefluisterd welke ik zocht, voor me vinden en heeft toen ook meteen maar het hokje keurig ingekleurd. Mijn goede daad was gedaan voor die dag, maar maakte me wel bewust van een enorm klein probleempje.
Ik ontken het al heel lang, maar ik zal het nu toch maar opbiechten, mijn armen beginnen te kort te worden en da's niet fijn. Het geeft vooral problemen met lezen, wanneer er snel even iets onder je neus gestopt wordt om te bekijken, dat lukt dus zomaar niet, dan moet ik eerst even focussen en de juiste afstand bepalen en daar baal ik van.
Tsja, hoe graag ik mijn kop hiervoor ook in het zand zou willen blijven steken, er is geen ontkennen meer aan, het verval treed ook bij mij 40+ in. Merkte ik de afgelopen jaren al dat de zwaartekracht grip op mijn lichaam kreeg, de boel is gewoon aan het verzakken,jullie hadden toch al wel begrepen dat ik dat niet ben hierboven, moet ik nu ook erkennen dat ik alleen nog maar boeken kocht met veel te grote letters, mijn nagels op het gevoel zat te vijlen au  en knopen aanzetten zit er wel een gat in die naald? was al geruime tijd onmogelijk. Omdat het toch al een dag van daadkracht was en ik natuurlijk geen flauw idee had hoe/waar  ik aan een paar langere armen moest komen, besloot ik dat het tijd werd hier maar eens iets aan te gaan doen, dus opgewekt naar de opticien. Die moest uit formaliteit eerst nog even een testje doen. De uitslag bevestigde natuurlijk wat ik allang wist, 1.25 nodig om alles weer goed te kunnen zien, van dichtbij dan, want voor veraf draag ik al van kinds af aan lenzen.
Oooh het idee om constant zo'n onding bij de hand te moeten hebben en op mijn van nature best aardige neus te moeten plaatsen ai, ellende! En waar laat je dat dan telkens weer, aan een ketting om je nek NEEEE!!!!, op m'n hoofd of aan mijn blouse Pfffff alemaal gedoe geen optie. En zo'n brilletje ben ik natuurlijk in no time kwijt, ik met mijn Alzheimer Light.
Maarrrr de brilleman kwam met een oplossing, MULTIVOCALE LENZEN! Vind ik toch zo knap dat ze hebben uitgevonden dat het leesgedeelte dan aan de onderkant van je oog blijft hangen, of werkt dat zo niet, hmm volgende keer eens vragen.

Dus nu ben ik in blijde verwachting van deze kleine wondertjes, ze zijn besteld en ik mag ze eerst eens een paar dagen uit gaan proberen want dat schijnt nog wel eens tegen te vallen. Dus mij ga je hopelijk gelukkig niet zien met zo'n halfslachtig brilletje op mijn neus!
En omdat ik daar zo blij om was heb ik snel maar even een kekke zonnebril uitgezocht!

12 opmerkingen:

 1. Wat een foto heb je gevonden zeg, ik vind hem geweldig! Die armen en die knieën...
  Arme jij met je oogprobleem, wel een grappig stukje levert het op! Fijn dat je binnenkort lenzen krijgt al vind ik die hartjesbril best aardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gedaan !!
  dat verdient een zonnebril.
  Enne ik heb ook te korte armen maar ik heb overal in huis , bureau, bad, bed, woonkamer, keuken, van die goedkope hema dingen liggen die ik dan snel even opzet om dan vervolgens dat ding weer heel snel af te gooien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. whaha wat een foto!
  arme jij...korte armpjes...:)
  maar uuh ik weet van mijn mams...dat je wel even rustig aan moet doen hoor met multivocale...tis net als te snel op staan ...maar dan anders...lol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeeaaaahh, eindelijk de eigenwijsheid opzij gezet.
  Had Rob (de opticien) even moeten vertellen, dat zulke lenzen nog uitgevonden moesten worden,
  gewoon om te kijken hoe jij dat op zou lossen met aldielossebrilletjes, of aankettingbril, of, ikbenhemweerkwijtbril.
  Ik ben dan wel jonger, maar spreek al wat langer uit ervaring.
  Ben benieuwd naar je welverdiende sunglasses.
  Dikke kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leesbril lijkt me inderdaad lastig. Zelf draag ik al een bril/lenzen sinds mijn achtste, en dat maakt de overgang naar zo'n leesbril dan weer makkelijker denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Karin,

  Hoe heb je die foto gevonden....helemaal bij het verhaal passend!!
  Ik heb het idee dat we terug in de tijd gaan met die potloden. Ik zocht me ook een breuk!!

  Groetjes
  ALma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, die foto. Volgens mij zitten er heel veel zware dingen in haar handtasje.
  Ik moet juist zeggen dat ik mezelf er beter uit vind zien mét bril. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Foeifoei..met twee personen in een stemhokje is verboden! Of geldt dat niet voor hulphonden/kinderen :)
  Goed trouwens..lekker positief gedacht..vies regen weer en jij koopt een kekke zonnebril!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke blog is dit Karin.echt lachen...........en ja ik word ook al een aardige 40 +...........dus ik vergeet gewoon mijn zonnebril op een wc in duitsland...........wij even ( pffffff 40 kilometer) terug rijden..........en ja hoor hij lag er nog,.......dusse vergeet hem niet he?? die mooie hartjes bril..............enne morgen ??? nee joh !!! nog lang niet !!

  Dikke kus van mij............liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach ja, helaas weet ik er alles van. En lenzen ging bij mij niet, tot ik afgelopen week met mijn zoon meeging die een zonnebril wilde kopen. Volgens hem kan ik wel lenzen. Dus eerdaags even terug, want ben nog steeds niet geslaagd voor een beetje normaal passend montuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je ziet er super uit met die armen!! (-;

  En ja, ach.. ik begin ook last vandat 40+ kwaaltje te krijgen, die kleine lettertjes worden echt steeds kleiner! Alleen heb ik dan weer niet die lenzen/ogen op sterkte van jou, dus ik mag echt ontmaagd wroden op brillengebied. En ik kan al 40 jaar geen zonnenbril vinden die me ook maar een klein beejte staat, dus dat wordt nog een heel probleem!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zie ik zomaar toevallig dat je nog een blog hebt, wat leuk!

  Vanavond heb ik trouwens biefstuk op zelfgebakken brood gegeten. Was ook erg lekker!

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.