woensdag 20 oktober 2010

Wie strijkt die blijft

Toen ik gisteren veel te laat thuis kwam van het werk klonk er een lichte paniek door op het moment dat ik met de oppasoma de dag doornam.  Ze vertelde me allereerst hoe het was gegaan met mijn nieuwe poets interieurverzorgster. Ze liet me weten dat ze graag en lang koffie dronk nog wat moest wennen en de godganse tijd regelmatig vroeg wat en hoe ze de dingen  moest doen. Ze moet natuurlijk nog even haar draai vinden en ik ben allang blij dat ik na een half jaar zonder eindelijk weer iemand heb gevonden die mijn rotzooi wil opruimen, maar dat moet niet te lang gaan duren hè, dat wennen. Geduld is namelijk niet mijn sterkste eigenschap.

Maar waar hem de paniek vooral inzat was het feit dat de strijkplank door zijn hoeven was gegaan, met de poging tot het wegstrijken van de plooien in mijn gezicht heb ik hem wellicht iets te veel bellast ;) Waarom dan paniek hoor ik een ieder van jullie denken, we hebben het hier per slot van rekening slechts over een strijkplank, nou dat zal ik jullie eens haarfijn uitleggen.

Toen oppasoma ruim 9 jaar geleden vroeg of ze alsjeblieft op die schat van een zoon van mij mocht passen was ik blij verrast. Nog meer toen ze na een week vroeg of ik dan ook voortaan de strijk wilde laten staan, want dan had ze wat te doen als dat toen nog hummeltje van me lag te slapen. Want dat deed ze zo graag, strijken!!! Nou ik denk niet dat ik jullie uit moet leggen dat ik dat aanbod met beide handen aangreep en sindsdien nauwelijks nog een strijkijzer heb aangeraakt. Ja wanneer ik vrij ben of vakantie heb, want dan hoeft er niet te worden opgepast, wat dus maar zeer weinig voorkomt.

Vandaar dus paniek, want met een kapotte strijkplank kan er dus niet meer gestreken worden en dat vind ik ze niet fijn. Maar hij is weer "in da house" hoor, een gloedjenieuwe strijkplank, die ik maar nipt in mijn autootje gepropt kreeg, staat te wachten op de oppas. Ja dit soort dingen moeten razendsnel worden opgelost, want je moet er toch niet aan denken dat ze ontwenningsverschijnselen zou krijgen!

20 opmerkingen:

 1. Ohjee ja dan zou ik ook in paniek zijn je wil niet dat ze gaat ontwennen en gaat denken dat lekker op de bank hangen eigenlijk veel leuker is dan strijken, pfieuw gelukkig is ie weer in huis die plank, nu flink veel wassen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. NEEH! Ik zeg in rengalop naar Blokker. Hoppatee, een nieuwe halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wees zuinig op je oppas- en strijkoma!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een oppasoma die kind bezig houdt en ondertussen wat mandjes strijk wegwerkt ... zo hoort het toch??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je mag haar natuurlijk niet teleurstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Klivia. Het werd de M.arskramer, want daar kon ik voor de deur parkeren. Zag mezelf niet het hele winkelcentrum leuren met een strijkplank!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaar die paniek met de zomervakantie om al die was te strijken. Jij bent het niet meer gewend....... Nu snap ik het.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier zou ik het niet eens in de gaten hebben als de strijkplank zou overlijden, want ik haar het en doe het bijna nooit. En op oma moet je zuinig zijn, daar heb je er niet veel van...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou voortaan ook maar een reservestrijkplank klaar zetten hoor, dan kan ze gewoon door, stel je voor.... ik heb ook zo´n oppasoma! alleen moet ik hem helemaal klaarzetten, want ze krijgt het niet voor elkaar om dat ding zonder ongelukken uit te klappen, tja, ik moet er ook wat voor hebben... heerlijk die actieve oma´s! groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n oppasoma! Hier strijkt De Man, dus ik ben ook een enorme bofbips. Voor zijn verjaardag kreeg hij een paar irischeques. Hij kocht daar een nieuwe strijkbout voor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig zeg zo'n oppasoma, ik mag hopen dat je je waardering zeeer regelmatig uitspreekt :) Op zulke mensen moet je heeel zuinig zijn!
  Groeten, Corine(THUIS)
  PS. Is ze ook leuk voor de 'hummel'??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Even heeeel iets anders. Ik zie in jouw blog allemaal doorhalingen. Dat zie ik trouwens wel bij meer blogs. Ik denk dan dat dat verbeteringen zijn die (ongewild) zichtbaar blijven. Klopt dat? En zie jij ze zelf niet als je je blog leest? Of vergis ik me nu gruwelijk en is het een gimmick ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben jij toch een bofkont...een hulpje......een strijk oma........zuchttttttttttt............adem in adem uit Ria...............Zennnnnn.....zuchttttt.........

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je reinste horror! Van alle dingen die 'moeten' in huis vind ik strijken toch wel het STOMSTE om te doen! Bah! Daarom doe ik het ook nooit, eigenlijk, behalve als het echt niet anders kan. Ik vouw gewoon zo snel mogelijk alles gelijk van de lijn/ uit de droger op. (ook al zo'n leuke hobby..) Maar ja, als ik een strijker a.k.a oppas had, dan wist ik het ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha! Ja dat had ik ook meteen opgelost en geregeld hoor, een nieuwe strijkplank want tjee zeg, stel je voor dat ze bij de buren gaat strijken, dát zou de ramp van 't jaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ze had bij mij wel even bi kunnen strijken hoor. Jammer dus, dat je het zo snel hebt opgelost.....
  Kus, je zus
  Hé, moet ik voortaan al mijn gegevens invullen???wat een gedoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mag ik die oppasoma niet een keertje lenen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. In reactie op jouw reactie op mijn reactie ;)
  Tuuuuurlijk wist ik dat!
  *bestudeert quasi onverschillig haar nagels*

  Eh, maar nu de waarheid -op het gevaar af de risee van blogland te worden- meen je dat nou? Nee joh, dat wist ik niet.

  Weer wat geleerd.
  Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wow dat is wel een superoppasoma zeg!wat lief van haar zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker strijken maar!

  Dat dat in je auto past joh...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.