vrijdag 2 juli 2010

water VS água


Ik verwacht vandaag een hele natte dag. Nee geen regen voor zover bekend (en ook geen tranen meer, ze zijn op. Bedankt voor alle lieve, warme, ontroerende reacties op mijn blogs en in mijn mail XX) maar op de eerste plaats van de spontane zweetuitbraak bij deze tropische temperatuur en ik kan je vertellen daar hoef je maar verrekte weinig voor te doen op dit moment. De koelkast staat vol met gevulde flessen kraanwater, de voorraad ijsblokjes is aangevuld en ligt op me te wachten in de vriezer (heeeerlijk om die deur open te doen en er even voor te blijven staan) want vandaag moet er veel, heel veel water worden gedronken om het tekort aan te kunnen vullen! Dat is dan meteen ook weer goed voor mijn huid! En wat mijn kleding betreft, die heeft vandaag weinig om het lijf. Ik verwacht geen bezoek en trek me terug in de privacy van mijn tuin.

Ik hoef niet naar de begrafenis, ze hadden een deeltaxi geregeld en begeleiding, dus ik heb me na lang aanhouden over laten halen om niet mee te gaan. En nu het vandaag zo verschrikkelijk heet is kan ik daar eigenlijk ook wel mee leven. Ik kan je vertellen dat het geen makkie is om een man van 81 uit zijn rolstoel te tillen, die stoel vervolgens in mijn arosaatje te proppen, zoeken naar een parkeerplaatje in de buurt van de plek van bestemming midden in de stad en dat dan 6 keer. Hartje winter loopt dan het zweet al over mijn rug, laat staan vandaag.

Manlief zit in Italie en zoonlief gaat vandaag op schoolreis naar de Efteling (een wereldreis, wel 15 km hier vandaan) dus ik heb het rijk voor mij alleen. Het lelijke blauwe gevaarte zwembad lonkt me in de tuin tegemoet, dus daar zal ik vandaag ook wel een aantal keren verkoeling gaan zoeken en hopelijk vinden. Vandaag dus alles in de eerste versnelling dacht ik zo.

                   

Ach en deze heb ik er vandaag ook maar tussen gezet. Hij zat al een tijdje in mijn mapje, omdat ik de wilde mannen foto zo mooi vond en dacht dat hij nog wel eens van pas kwam. Ik ben in de regel nogal positief aangelegd (*ahum* het type van ja maar wat als...Als er nog geen beren op de weg liggen dan gooi ik ze er zelf wel op, zo vreselijk makkelijk voor jezelf dus) maar heb er vandaag een hard hoofd in dat de boys het tegen Brazilie gaan redden. Dus ik dacht, kom op, plaatsen die kerels voordat het te laat is!

Zou deze actie nog een penalty opleveren?

12 opmerkingen:

 1. Je moet het willen he...dat ze winnen....HUP HOLLAND!!!!!.......:)...ik ga nu als de gesmeerde(met zweet, dat dan weer wel) bliksem wat boodschappen doen, om me vervolgens niet meer in de zon te vertonen......ben rood genoeg dacht ik zo......en drie uur in de auto vanavond zal ook niet al te verfrissend zijn dus ik bindt mn ventilator op rug en doe mijn ding.....
  O ja....dat lelijke blauwe ding......ben bang da'k de verleiding niet kan weerstaan vandaag.....maar wel als er niemand is....ik hou niet van spetters in mn gezicht *kuch*....raar detailtje;)
  GENIET!!!

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg het extra warm als ik die mannen zie.
  Fijn dat je ook weleens naar mij luistert,naar je kleine zusje.
  Geniet vandaag traag en constant ( kon je de tijd ook maar vertragen), veel drinken, is ook goed voor je huidje, en een manloze dag kan (is) heerlijk zijn.
  Als je ze mist, ik heb er hier een op de bank zitten met keelpijn, en hij moest van tante Karin veel ijsjes eten. Dank je, kan ik dadelijk nog in mijn hete autootje, om waterijsjes in te slaan.
  Ik ga ook het blauwe gevaarte nog beproeven, tot de borstjes onder, anders moet ik mijn haar weer wassen, blrrr..
  Kus, je zus
  Hup Holland Hup...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam gisteren tot de ontdekking dat ik een afspraak bij de kapper heb om....3 uur...... Zou dat knippen worden met de tv aan? dan mag ik wel uitkijken hoe ik naar buiten kom. Afzeggen is ook geen optie, want met de vakantie in aantocht kom ik er niet snel meer tussen.

  Ga jij maar lekker zitten niksen vandaag, dat doe ik ook. En bevalt wel. Maar ik moet ook nog boodschappen doen, dus ik vlieg nu......

  fijn weekend, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Lia. Fohnen hoeft vandaag niet, dus je bent voor het voetballen thuis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb jij tv in je buitenzwembad?! Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Karin....ik wens je veel plezier buiten......ik ga het zo proberen........ben net uit de douche.....het is warmmmmmmmmmmmmmmm hoor.......doe niks vandaag ga zo even bij mams kijken en dan helemaal niks !! water ...en nog een water.....lezen....niksen......relaxen......zonnen......praten.....luisteren....en af en toe een blogje lezen......fijne dag geniet meis !! knuffel van mij......en bedankt voor je lieve woordjes op mijn blogje....liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik drink altijd water, maar niet van dat hele koude. Schijnt niet eens zo goed te zijn, heel koud drinken. Heb ik me laten vertellen.

  Vraag me nu toch wel een beetje af waar jij woont. Brabant wist ik al, maar in de buurt van Kaatsheuvel dus.

  Ik geloof ook niet dat 'we' gaan winnen straks. Hopelijk heb ik ongelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat is fijn dat je niet naar die begrafenis hoefde, dat scheelt toch weer een hoop stress. Ik jank namelijk altijd op begrafenissen, ookal is het niet eens familie van me maar een vage kennis ofzo, ja ik ben daar heel erg in, schaam me dood soms, maar dat is ook niet handig op een begrafenis zit ik me nu te bedenken...
  En die mannen op de foto, daar krijg ik het spontaan warm van en het ís al zo warm! Had je niet een foto van een lekkere pastoor kunnen plaatsen ofzo? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In antwoord op jouw vraag ;-)
  Een kerkdorpje van Veghel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker foto-tje! Ik snap het wel als je een hele dag zonder je eigen mannen zit... Blijf jij lekker zoeken naar dit soort plaatjes, dan blijf ik lekker kijken naar wat de natuur ons biedt...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mag je mij ook nog wat leren trouwens :)
  Hoe maak je die doorgestreepte tekst?!? Ben al aan het zoeken geweest, maar kan het niet vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.