vrijdag 9 juli 2010

Mooi groen is niet lelijk


Mooi hè, die groen mat hierboven. Nee dit heeft niets met het WK voetbal te maken, maar met mijn eigen gazonnetje.

Daar is weinig groens meer aan te ontdekken mensen, geel is 't, hartstikke geel en kurkdroog. Dan had je moeten sproeien hoor ik jullie al zeggen, ja dat heb ik ook. In het begin, maar doordat er vorige jaar de hele zomer een zwembad op heeft gestaan, EN de oppasoma in de winter het idee had om samen met zoonlief een ijsbaan aan te leggen op het gras EN natuurlijk omdat er tijdens ons feestje ruim honderd man op rondgehuppeld heeft was er geen redden meer aan, dus heb ik het maar opgegeven. Met als gevolg dat nu een dooie boel is, stro om precies te zijn, op een paar kleine plekjes na. In het voorjaar zijn we nog in de weer geweest met graszaad, maar het heeft allemaal niet mogen baten. Het grote voordeel is dan wel weer dat ik het niet hoef te maaien, al zijn daar de kippen en de cavia's het weer niet mee eens want die vonden dat wel lekker, vers gemaaid gras. Zou het nog goed gaan komen, straks als het weer weer natter wordt? Ik betwijfel het.

Het is weer warm vandaag, maar ik ga de hele dag koud denken, dat schijnt te werken. Zo meteen boodschappen doen want de koelkast is aardig leeg en ik verwacht dat er dit weekend wel een BBQ aangestoken gaat worden. Vanavond laat komt schoenenboer weer thuis van zijn laatste trip voor de vakantie. Misschien kan hij zich nog eens bezig houden met de grasmat, maar ik vrees dat we hem in gaan ruilen, de grasmat dus.

8 opmerkingen:

 1. Nee hoor dat komt goed geduld .
  Heb ik zo vaak gehad en het kwam altijd goed , nee niet hier maar mijn vorige huis want hier heb ik geen gras natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dit nu bedoeld als reactie op mijn oranje blog!
  Altijd weer iets anders willen hè!
  Als ik vroeger zwart zei, zei jij alweer wit.
  Nu zeg ik oranje, zeg jij weer groen!!!
  Nee hoor schat, ik voel me gewoon mede- schuldig, omdat ik ook over dat stro-gras heb lopen huppelen, en het nu mede door mij een minder frisse kleur heeft gekregen.
  Maar, volgende week gaan ze toch grasmatten er bij ons inleggen, misschien hebben we nog wat over.
  Vinden Klara, Door, Snif en Snuitje vast wel gezellig.
  Maar laat je bad wel staan hoor, het wordt tropisch, veel vitamine DDDDD.
  En anders gaan we toch naar onze strandBLOGhut, er gaan er genoeg mee.
  Oké, ik draaf weer eens door, ik ben gewoon jaloers, want ik heb nu helemaal geen gras.
  BBQ?????
  Kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dezelfde grasmat! Geel, prikkerig en droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen gras, en kijk dat is dan wel weer een voordeel van een kleine tuin. Daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Maar je bent vast niet de enige met zo'n mooie grasmat.
  En dat word weer een gezellig weekend met Hubby thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook geel gras. Heul geel gras. Grasmatje achter in de tuin is nooit veel soeps geweest helaas. Ach, komt wel weer goed. Ooit. Denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach................misschien is kunstgras iets ???.hahahhah!!..wat is het koud he???? brrrrrr......ook ik zit ,moed te verzamelen om boodschappen te doen........erg he...alles is operdepop !! .....ik ga wel rond 6 uur ofzo..daarna lekker buiten eten en heeeel lang buiten zitten vandaag !!! fijn weekend meis!! liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onze grasmat, ligt vol met mos en de eigenschap van mos is dat het vochtig moet zijn en dat is het dus net niet. En dus: geen mos, geen gras. Eigenlijk waardeloos en dus gaan we maar verhuizen. Puur vanwege die grasmat. In het nieuwe huis: geen gras, nee ook niet in de tuin! (Daar komt de hond al te liggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. VOORdat WE(want ik mag ook mee:)) naar de strandBLOGhut verkassen...heb ik nog een tipje voor je gras....ZO LATEN!!! Kun je geld mee verdienen.....klik maar eens..

  http://nl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g196537-d1215735-Reviews-Hotel_Le_Gras_D_Or-Vannes_Brittany.html

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.