dinsdag 6 juli 2010

Het toverwoord


Zo, een nieuwe week is begonnen, en na de afgelopen week moet de de knop om en gaan we vol goede moed verder. Ik merk nu dat de afgelopen weken op het werk de boel bij mij een beetje heeft stilgelegen, mijn aandacht had ik er niet echt bij. Resultaat een bijna lege agenda en da's niet fijn want dan kruipt de dag voorbij, dus ik weet wat me te doen staat en focus me maar op een ding (rustig aan hoor, want over drie weken lig ik aan het zwembad in Portugal), afspraken maken!

Verder kreeg ik een telefoontje van de DR, uitslag van mijn mishandeling bloedprikken. Vitamine D gehalte was errug laag. Moet een waarde tussen de 50 en 100 zijn, was 35. En dat nog wel in de zomer! (of was het nog rotweer toen ik moest prikken?) Dus nu heb ik een drankje gekregen om te kijken of "we" (ja dat zegt zo'n arts dan) de boel voor de winter omhoog kunnen krikken. De gebruiksaanwijzing is heel simpel maar niet heus. Twee weken lang 3 maal in de week en daarna 1 keer per maand tot aan december EEN MILLILITER (weet je wel hoe weinig dat is) innemen. Dus nu staat er een flesje in mijn koelkast met een klein laagje van dat spul (zal wel vreselijk sterk zijn als "we" met zo'n beetje de boel op peil moeten brengen) en een spuitje om het in op te zuigen en af te meten. En de "inneemdagen" die heb ik maar in de agenda gezet, want dat ga ik anders never nooit niet onthouden natuurlijk. Dus focus ligt op het behalen van een waarde van 100 in december. Verplicht iedere dag buiten in het zonnetje de komende dagen. Dat worden dus extra lange lunchpauzes :)

Tsja en dan hebben "we" nog een klus te klaren. Vanavond moeten "we" de halve finale spelen en die gaan "we" natuurlijk winnen. Want Bert is goed voorbereid, zorgt ervoor dat zijn jongens gefocust zijn op de wedstrijd dus dat moet goed komen. Misschien is het beter dat ik daaraan twijfel, want dat ging de vorige keer ook goed. Niet dat net wanneer ik er een beetje vertrouwen in ga krijgen ze het af laten weten, nee dat mag "ons" niet gebeuren, dus FOCUS!

Ik zit vanavond met zoonlief op de bank  met de worteltjes, komkommer en radijsjes binnen handbereik en water heel veel water (Ja Floor en Diana ik denk aan jullie, ahum) en stoor me niet aan een opgewonden man (lief is op reis) die overal doorheen zit te roepen/gillen/vloeken en zelfs de vuvuzelas overstemt. Ik kan mijn hoofd dit keer bij de wedstrijd houden.

En waar zitten "we" vanavond?

11 opmerkingen:

 1. Zon als medicijn, het beste medicijn!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thuis op de bank, met 2 zenuwachtige mannen, en 1 dochter die er helemaal van overtuigd is dat ze winnen...
  Ik weet het niet, we zullen het zien, en eet ze, met die radijsjes, wortels en komkommer..
  fijne wedstrijd.
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. thuis op de bank, iedereen op EXACT dezelfde plek als de afgelopen keren, met EXACT dezelfde chips in EXACT hetzelfde bakje, met EXACT dezelfde drankjes en EXACT dezelfde handelingen in de rust......moet goedkomen toch???

  groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "We" bedanken U zeer vriendelijk voor de prachtige gedachte, die "we" zeer op prijs stellen...
  "Wij" beloven U dan ook dat ieder doelpunt (mits van HupHollandHup) beloond gaat worden met een positieve gedachte aan U en Uw radijsjes....

  (Sorry Karin, ben zou melig als een doorgekookte aardappel. Het zal het weer wel zijn....)

  Geniet maar extra van de komende zonnige dagen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit hier vanavond ook zonder man te juichen, dus da's gedeelde 'smart'.
  En ik hoop dat je vlug je vit.D hebt aangevuld want dan voel je je een stuk beter. 't Zal me niet verbazen als half Nederland dat tekort heeft want wat hebben we lang op de zon moeten wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. thuis voor de wedstrijd zitten we
  enne ik vind het eng iedereen denkt dat doen we even Uruguay das inthepocket en dan gaat het denk ik juist mis als we er zo licht over denken
  en finale NL-Duitsland , oh het zal toch niet dat die duitsers weeeeeerrrrrr winnen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WE zitten ergens anders in het dorp, WE zullen gefocust zijn en WE zullen er voor zorgen dat je een D. krijgt. Nee, geen cup (ja , de wereldcup, verwarrend hoor), zou je ook niet staan, maar een vitamientje extra.
  Waar zit het allemaal in eigenlijk, houden WE daar rekening mee.
  Zonnetje is geregeld, maar verder???
  Dikke kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Karin,

  Focus....wat een heerlijk woord! Helaas ben ik hier niet zo goed in en laat me te veel afleiden door allerlei belangrijke dingen!

  Waar ik ben vanavond?? Ik denk in de Nachtegaalstraat....daar wonen de grootste fans van voetbal en het is een sensatie om daar de wedstrijd te bekijken!

  Dat de beste mogen winnen!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goh, is er ook een verklaring voor wat vitaminetekort? Ik hoop in ieder geval dat het je snel weer fitter maakt.

  TV staat hier om de hoek. Ik denk dat ik straks zit te computeren en dat De Man samen met oudste de wedstrijd kijkt. Niet normaal natuurlijk, dat ze zo laat naar bed mag vandaag. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'We'zaten dus gewoon thuis met z'n 4en op de bank en pfff wat was het spannend!! Het ging goed, maar toch niet vanzelf zeker niet net op het eind, fff de kids praten nog druk door..
  Maar WE zijn door! Op naar de finale :)
  Vergeet jij in de tussentijd zeker met dit mooie weer niet volop vitamine D te slurpen!!
  groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Achhhh wat een gedoe allemaal......zon zon zon....liefje.....enne we hebben gewonnen !! eitje.............hahahah!! nog 1 keer !!! 1 keer de spanning............je kan het !!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.