vrijdag 16 juli 2010

Nieuwerwetse zaken


Afgelopen woensdag bracht zoonlief zijn rapport mee naar huis. Een aantal achtjes had hij naar een achteneenhalf weten te halen een ruim voldoende was naar goed alleen voor schrijven was de 6 een 6- geworden, maar dat was geen verrassing want ik weet dat hij onleesbaar niet zo netjes schrijft. Al met al was ik een trotse moeder, die het gepaste kado al voor hem klaar had liggen. Hij had me namelijk een paar weken eerder al gewezen op de aanbieding in de folder van de speelgoedwinkel van een MP4 speler. Het kado werd overhandigd, hij keek me me aan met de vraag "moet het netjes?" Ik schudde van nee en dus werd het papier er afgerukt. Het dingetje kwam uit de verpakking en ik begon druk te bladeren in de gebruiksaanwijzing om te zien hoe we dit gevalletje aan de praat konden krijgen toen ik vanuit mijn ooghoek zag dat hij inmiddels al met de oordoppen in zijn oren zat te luisteren en me toe schreeuwde riep dat hij muziek vanaf de computer op de MP4 ging zetten. Dus daar zat ik dan, heb de overbodige gebruiksaanwijzing maar netjes weggelegd, want het was wel duidelijk, hier heeft hij zijn moeder niet meer voor nodig.

Ik wil zo graag nog bij de tijd zijn, maar realiseer me tegelijkertijd dat ik het niet zo heb op al die nieuwerwetse zaken. Jaren geleden kwam ik eens per toeval op Hyves terecht, maakte ook eens een profiel aan en al snel diende er zich wildvreemde aan die mijn "vriendje" wilde zijn, raar fenomeen vond ik dat en toen er ook nog een berichtjes volgden van mannen die eenzaam waren of huwelijksproblemen hadden ben ik afgehaakt. Dat ik nu sinds driekwart jaar aan het bloggen ben mag dus best een wonder heten en volgers klink ook meer zoals het is. Mannen ben ik hier voor zover ik weet  nog niet tegengekomen laat staan oneerbare voorstellen. Twitteren is ook zowat, heb pas sinds kort ontdekt dat je dus ook tweets achter kunt laten via de PC, dacht altijd dat dat vanaf een GSM ging, maar dan hoor ik weer dat er mensen hun ontslag krijgen voor een achtergelaten berichtje dus laat ik dat voorlopig maar voor wat het is. Daarbij komt dat ik en mobieltjes een slechte match zijn. Ik ben in het bezit van twee van die dingen (een privé en een van het werk) en die zitten keurig in mijn tas en daar is het dan wel mee gezegd. SMSen...pfff heb je even?
Af en toe hoor ik een piep of manlief wijst me er weer eens moedeloos wordend op dat het tijd wordt om ze aan het infuus te leggen. En toen onlangs een collega, op mijn vraag of hij wist van wie dat nummer uit een reclame was, zijn Iphone bij de speakers hield en me liet zien dat er op het beeldscherm de naam van de artiest en het nummer verscheen zakte mijn onderkaak op mijn bureau.
MSNen, nooit gedaan en hoop me er voorlopig ook nog niet in te hoeven verdiepen. Faceboek, van gehoord da's al. Maar ik realiseer me dat ik me met een zoon van 9 toch een beetje op de hoogte moet blijven houden en heb hem dus gevraagd zijn nieuwe weetjes met me uit te wisselen Hij heeft me beloofd dat te zullen doen.

Laatst waren we ergens en daar stond een telefoon, zo'n ouderwetse, en toen kwam mijn zoon naar me toe en vroeg me hoe dat nou werkte met zo'n draaidingschijf. Kijk DAT wist ik dan weer wel en toen ik hem ook nog eens vertelde dat je daar niet het hele huis mee door kon lopen omdat hij vast zit aan een draadje viel zijn mond open van verbazing!

10 opmerkingen:

 1. Ik snap je wel, want soms is het lastig als iedereen mee kan lezen. Maar je kunt op hyves, facebook en twitter je account blokkeren voor 'buitenstaanders' zodat alleen degene die jij toestemming geeft je berichten kunnen lezen. Ik vind het ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend..... En die kids hebben idd helemaal geen beschrijvingen van iets nodig, die doen het gewoon zo... Maar een MP4, kijk daar had ik nou nog niet van gehoord. Hier in huis hebben ze wel de I-pod, en ik kreeg toen de MP3 voor als ik ga wandelen. En vroeger deed ik altijd alles in huis, zenders opzoeken tv instellen e.d, maar tegenwoordig weet ik het ook niet meer. En vind het soms ook wel goed. Al moet ik zeggen dat de vrienden van mijn oudste zoon wel altijd zeggen "sms jij met je moeder?". Kijk kan ik toch iets...

  O, ja en een mooi rapport..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ben zo blij dat ik niet meer vast zit aan een draadje en dat ik overal heen kan al werkend en tetterend met mijn foon, en facebook is heel leuk dus kom maar snel , gezellig en smsjes sturen moet je toch echt leren hoor zodat je je zoon kan smsen als ie voor het eerst gaat kamperen (zoals die van mij nu) en een aaifoon is het absolute einde , dus ik zou die schoenenboer een aaifoon vragen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh enne die mannen die eenzame mannen die heb ik NOG NOOIT gehad op hyves, ben vast te leluk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die goede ouwe tijd ook altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We worden oud, moeders...
  Maar hij had een prachtig rapport.
  Laatst wilde ze bij mij ineens weer een videoband bekijken, ja, hebben we ook en ook zo'n ding om ze inte stoppen.
  Maar... dit ding wordt zo weinig gebruikt, dat hij bij twee banden, spontaan vastliep, videoEn band kaduuk. Iets voor schoonmoeders en Toos????
  Dit noemt men commercie, want de films willen ze nu op dvd....
  Dikke kus, je zus.
  P.S. stoel 4 is ook af, nog 2 te gaan....pfffff

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb nog zo'n oude telefoon thuis, die ik zelfs nog een tijdje heb gebruikt, als huistelefoon...
  maar het telefoneren werd met de dag zwaarder, want dat gewicht wat diehoorn heeft...
  en al die nummers die je moet draaien en dus moet onthouden welke nummer je draaide..
  dan is dat mobiel toch wel handig..
  groet, Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk verhaal....die zoon van jouw zal jouw verhalen is moeten lezen hoe goed jij schrijft!!! kan ie vast wat van zijn moedertje leren !!.....geniet van een mooi weekend lieverd............groetjes Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het valt inderdaad niet mee de ontwikkelingen bij te houden! Mijn dochter vroeg vandaag of ik als kind veel op internet deed, en toen ik vertelde dat dit toen nog niet bestond, viel ze bijkans van haar fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 2e poging ik kreeg een foutmelding
  Wat een super leuke blog zeg!!! en wat heerlijk herkenbaar Ik bouwjaar 65 2 x dochters 16 en 18 kan ze helemaal niet meer bijbenen ben ik dan ook mee gestopt!! hihiih
  Ach we zijn toch nog niet zo erg als die dame met vitamine D overvloed!! ihhihi
  Fijne avond hoor en ik ga je volgen!!
  en als je zin hebt kom dan ook eens bij mij achterom
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.