vrijdag 13 augustus 2010

Beloonde zuinigheid

Nou dan ben je weer thuis, de was en strijk is gedaan alles ligt weer keurig in de kast en wat doe je dan......dan plan je een dagje weg natuurlijk, want ik en zoonlief hebbben nog vakantie, dus zusje gebeld en ons plan getrokken. Amsterdam werd het, met de trein, want da's zo leuk voor de 3 kids en lekker relaxed voor ons. *Ahum*
Niet dus. Want op het station in Den Bosch bleek al snel dat de helft van zuidelijk Nederland naar het Westen des lands wilde afreizen, het was DRUK, niet normaal! Werden we met z'n allen in die trein gepropt, natuurlijk geen zitplaats vrij, dus dat werd staan, en klonk er door de luidsprekers een excuus voor de drukte, ze begrepen ook niet wat er aan de hand was!?! Duh, wat meer wagons misschien !?! Ik wist meteen weer waarom ik zo'n hekel heb aan het openbaar vervoer grrrr. In Utrecht moesten er gelukkig wat mensen uit zodat we konden gaan zitten....met de kinders op schoot, dat dan weer wel.
Eerst naar Nemo, interactief voor de kroost, dus da's leuk. Inderdaad, dat dachten met ons nog honderden ouders, dus het was er afgeladen vol met als gevolg dat ze er op een gegeven moment wel tabak van hadden om telkens op hun beurt te moeten wachten dus eerst maar eens ergens een drankje/koffie scoren.

De rest van de middag liep wat soepeler. Ik heb met Robbie Williams in bed gelegen, heb een nespressootje gedaan met George, maar niet nadat ik eerst een goed gesprek had gehad met Winston Churchill en Nelson Mandela de hand heb geschud. Oh ja, en ik moest jullie allemaal de hartelijke groeten doen van Alex en Max. Juist ja, jullie begrepen hem al, Madame Tussauds. Ik was daar nog nooit geweest en moet zeggen voor een keer was het wel leuk, de kinderen vonden het in ieder geval geweldig en er zat een goede doorloop door het museum waardoor je niet het idee had van een enorme drukte (die er wel was want ze stonden in de rij op straat).

Tja en dan moet je ook weer terug, met de trein, en ook die was weer afgeladen vol, ja hoor...we mochten weer blijven staan....tot aan Utrecht, toen konden we gaan zitten....met de kinderen op schoot Pffffff. Vermoeiend hoor zulke wegaangezelligmetdekinderenopstap  dagen.

Toen ik thuis kwam stond deze kanjer op me te wachten, samen met manlief......

....omdat hij weet dat ik van een lekker koppie koffie houd EN een overheerlijk espresso op zijn tijd. We hadden nog geld over van de vakantie wist hij me te melden, want jawel, Portugal is een ietsiepietsie goedkoper dan Zuid Frankrijk, en ik had helemaal niets gekocht voor mezelf in de vakantie.
Ja da's waar, zelfs niet toen we in Porto waren en ik een winkeltje zag met geweldig leuke tuniekjes van D.iesel en R.eplay die met 50% korting de deur uitgingen. "Dan is 'ie nog 75 EURO, en ik heb thuis een kast vol met kleren hangen" zei ik. Ja heus, ik geloofde mijn oren niet, maar ik zei het echt, ik was vast bevangen door de hitte. Maar als dank heb ik dus dit apparaat gekregen en nu ga ik me vanmiddag maar eens verdiepen in de gebruiksaanwijzing.

Ik moet blijkbaar gewoon vaker mijn portemonnee dichthouden, want dan gaat die van manlief open blijkt nu...;)  Een vrouw mens is nooit te oud om iets te leren!

15 opmerkingen:

 1. Ga ik ook eens proberen...

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi....weer een wijze les geleerd: zeg maar nee, dan krijg je er twee (van manlief)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik nou ook altijd, ga ik een leuk dagje uit met de kids is het me toch een party druk :-( Maar al met al toch wel een leuke dag volgens mij ;-) En wat een lieve man heb je dat je zo'n mooi kadootje krijgt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goeie tip ga ik ook eens doen zo. Hoewel mijn man heeft opeens een geefklier dus eigenlijk niks te klagen. Hahahahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfffffffffff manlief en ik hadden ook eens het heldere idee om met de trein te gaan, leek ons relaxed en inderdaad leuk voor de meiden....*kuch*....vergeten dat het veteranendag was ergens in nederland dus in eindhoven plakten we al als stickers tegen het raam en moesten er mensen uit omdat de trein te vol was......dus wij eruit(ik kon manlief er nog net van weerhouden aan de andere kant van het perron de trein naar huis weer te nemen;)) wachten op de volgende trein,, afijn....4,5 uur verder waren we(inmiddels niet meer zo gek goed gemutst;)) in AMsterdam, op naar het ANne Frankhuis.....en wat moesten we daar.....WACHTEN.....en niet voor de deur....NEUH...OM DE HOEK!...dat doe je...want je bent er dus........door het A.Frankhuis .....daarna naar de overkant voor een doosje Wok to Go en hup weer naar het station, want tja...al die veteranen die heen gingen moesten toch ook weer terug en dat wilden we voor zijn......1e trein ging.....totdat ie stilstond..ergens in the middle of nowhere....deuren dicht, lichten uit.......BLOEDHEET....er was een brandje een eindje voor ons......UITGEBRAND...wij weer door....aansluiting gemist......volgende trein....DIE VETERANEN.....weer post-ithouding.........overstappen...trein uitgevallen.....wachten...ik zweer je......half elf waren we thuis!!!!!!!!!!!!
  en ik kreeg GEEN koffiezetter!!!!!!*kuch*...
  en manlief zet geen teen meer in en trein...NEVER!!! ZO gek;)!

  O enne....gebruiksaanwijzingen....*zucht*.....dáár heb ik wel zo'n hekel aan....ben je er al uit? smaakt het?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ramgek word je van het openbaar vervoer...maar naar Amsterdam met de auto is ook al geen optie tegenwoordig.
  Even alles samenvattend: jij lag dus met Robbie in bed terwijl je man voor jóu een koffie apparaat kocht?......Tsssss.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Madelief, Gut ja zo had ik het nog niet bekeken *en legt met een schuldgevoel de gebruiksaanwijzing terzijde* :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na 'in bed gelegen te hebben met Robbie Williams' te hebben gelezen, heb ik me amper meer kunnen concentreren op je verhaaltje.. wat schreef je nou allemaal over treinen en vissen en koffie?

  Even opnieuw proberen dan maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je zus, hoef ik mijn blogje niet aan te passen.
  Foto's zijn leuk geworden, zal ik zo snel mogelijk zenden.
  Enne.... ik kom op de koffie hoor, gebruiksaanwijzing is vorr jou peanuts.

  Het was toch gezellig, kus je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahahhaaa die madelief hahahaaaaa stoute karin zomaar met andere mannen bed in duiken , schaam je diep , die man van je is maso dat kan niet anders , ik zou nog een keer met een kerel bed in duiken kijken wat je dan krijgt ;)
  oh die treinen, ik haat het ! is de koffie lekker???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WAt een fijne vent!

  Balen dat het zo druk was, dat is zo jammer van zo'n dagje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Treinen en bussen, ik vind het allemaal niets. Maar jullie zijn de dag vast leuk doorgekomen samen. En geniet lekker van je koffie, met je zus...

  fijn weekend, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een verhaal !!! pffff.................en wat een apparaat !!! heb je al geproefd????...........vertel vertel....wat een lieverd is ie toch he???........mooi ding hoor!!...fijne avond...liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Even bijgelezen hier. Prima vakantie gehad zie ik en de was al weer klaar. Nou, daar begin ik morgen maar 'ns aan! :-(
  Zo hé, dat is bijna hetzelfde uitje als dat ik dik anderhalf jaar geleden had. Met de trein naar Amsterdam en dan naar Nemo. Madame Tussauds deden we al een half jaartje daarvoor. Het is ook echt overal druk op dit moment lijkt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan me voorstellen dat je wel toe was aan dat kopje koffie na zo'n overbevolkte dag!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.