vrijdag 26 november 2010

Jaarlijkse controle

Vanochtend weer de jaarlijkse mammo gehad en dat is altijd weer een feestje. Dat apparaat moet echt een uitvinding van een kerel zijn, maar het schijnt nog steeds niet anders te kunnen dan op deze manier. Daar komt nog bij dat ze altijd vreselijk hun best doen om de "nietjes", die in mijn rechterborst zitten op de plaats waar destijds de tumor is verwijderd, keurig op de foto te krijgen, maar aangezien die aan de rand van mijn borst zit en ik een A-cupje heb, gaat dat telkens weer gepaard met heel veel trek en duw werk. Ik moet er dan meteen bij zeggen dat het ook afhangt van de verpleegkundige die het uitvoert. De laatste keer dacht ik op enig moment dat ik flauw zou vallen, zo hard werd er aan m'n, door de bestraling nogal zeer gevoelige, tiet getrokken. En als klap op de vuurpijl riep ze me toen  terug vanuit de wachtkamer omdat "het niet goed was". Nou dan zakt de moed je in de schoenen als je dat hoort, maar ze bedoelde dat de FOTO niet was gelukt, dus of we nog eens aan de slag konden, welja natuuuuurlijk, graag zelfs.

Maar vandaag liep dat allemaal soepel. Ik zou "samen" met Floor zijn gegaan, maar zij moest toch eerst een afspraak maken en die staat inmiddels gelukkig voor a.s. dinsdag gepland. Nu nog zorgen dat ze hem niet vergeet. Ik trof  een hele lieve verpleegkundige die zeer voorzichtig (voor zover dat mogelijk is, want dat ding moet geplet of je nou wilt of niet) te werk ging. Mijn rechterborst moest wel weer drie maal opnieuw, want ook zij wilde de nietjes in beeld krijgen.

Daarna nog even snel bloedprikken, en natuurlijk ging dat ook niet meteen goed. Dat blijft een crime bij mij, maar mijn oude klasgenootje deed vreselijk haar best om het zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, met een heel dun naaldje, maar kon ook ditmaal niet voorkomen dat er twee keer geprikt moets worden en ik met een pracht van een bloeduitstorting rondloop.

Ach, ze hebben allemaal hun best gedaan, na een uurtje had ik alles weer achter de rug en nu maar hopen dat de oncoloog medio december ook nog met goed nieuws komt, dan kan ik weer een jaar vooruit.

16 opmerkingen:

 1. Ik hoop met je mee!!!

  En ja, dat apparaat is echt ongelofelijk verschrikkelijk.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje klinkt als een echt martelwerktuig...Ik duim voor een goede uitslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi schat...één jaar vooruit, nog wel 50 hè!!!
  Maar je hebt het weer doorstaan en blijft het elke keer weer spannend.
  Alweer..of pas 4 jaar geleden, dat de ellende begon...je bent mijn kanjer, maar dat wist je al.
  Tot zondag, surprise al af?
  Ik vind alles leuk hè, maar dat weet je wel.
  Dikke kus, Je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schat en dan zeg je dat het allemaal wel meevalt , nou ja zeg, als ik dit lees denk ik , dinsdag heb ik het eigenlijk heel erg druk !
  Pffff nou ik hoop natuurlijk met je mee hè ?
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je goed nieuws en docters / verpleegkundigen die wat meer eerbied voor 't borstpartij hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooooh Karin, ik hoop zo dat we de 18 er een glaasje op kunnen drinken!!!!
  *DUIMT*

  enne....ik vrees dat we Floor met tien paarden moeten duwen dinsdag;)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O bah, wat naar. Ik hoop heel erg voor je dat in ieder geval de uitslag goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuurlijk krijg jij een goede uitslag......let maar op !!....ik heb dat nog nooit gehad.....wel van alles over gehoord al.......word vanzelf 50.........toch?? dan moet je toch??? groetjes fijn weekend Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik duim m'n duimen blauw voor je. Op een goede uitslag meid!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop voor je dat je het jaar weer uit kunt met een goede uitslag.
  Ik ben dit jaar voor het eerst geweest (50 hé) en ging met het lood in de schoenen er naar toe, al die verhalen die je hoort.
  Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt helemaal niets van gevoeld heb. Maar ik heb er dan ook geen nietjes inzitten.
  Maar ik denk wel dat het scheelt wie het doet.

  Nou ik duim met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We duimen allemaal mee!!!Toch weer even spannend.....Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Blijft spannend elk jaar weer, dus duim ik even keihard mijn duimpjes smurfenblauw dat je in december weer even de champagne kan ontkurken.

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ieder jaar toch weer in spanning of de uitslag goed is. Voor jou niet meer vanzelfsprekend, maar ik hoop het heel erg! Dan drinken we er 18/12 een fles Baileys op! ;-}

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En toch blijf je ertegenaan hangen hè, die onrust in die week van 'stel dat...'
  Ik hoop met je mee op een hele goede uitslag en fijn dat het weer gecontroleerd is!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Duim met je mee voor een goede uitslag hoor, Een kwelling vond ik het dat getrek idd. aan je borsten. Precies: kunnen niet gewoon in een scan of zo. Dit zijn ongelukkige dingen om te doen, maar o zo belangrijk, dus ik ga altijd als ik een oproep krijg.

  Liefs uit Zweden :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.