zondag 19 september 2010

Kalverliefde
Zusje en ik hebben nog een oudere zus. Grote zus dus, alhoewel ze met haar 1.50 de kleinste van het stel is. Grote zus is verstandelijk gehandicapt en woont in een woongroep in een dorpje in de buurt onder 24-uurs begeleiding. Vlak voor de zomer is er wat gewisseld met bewoners en kwam onder andere jongen T. bij haar in huis wonen. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Er zit een aanzienlijk leeftijdsverschil tussen de twee. Grote zus is 51 en T. 27, maar aangezien ze beiden functioneren op het niveau van een 7 a 8 jarige mag dat de pret niet drukken. Grote zus is giechelig en blij en wil weer aan alle activiteiten deelnemen, iets wat we de laatste jaren niet meer bij haar zagen. Ze zat het liefst thuis op de bank of haar kamer voor de TV.

Dit weekend zou ze bij mij komen logeren dus had ik afgesproken dat ik haar zaterdag na het eten op zou komen halen. Voor het zover was ging bij haar woongroep de deurbel. Er stond een keurige mijnheer voor de deur met een doosje in zijn hand. Hij kwam voor grote zus en T. Die zouden een bestelling bij hem op komen halen, maar omdat ze nog niet waren geweest dacht hij laat ik het maar even gaan brengen. Twee witgouden trouwringen, met inscriptie, ten bedrage van EUR 700,-. Of hij even kon vangen!!!

(Het eerste gesprek met grote zus heb ik hierover al gehad, tranen, sorry en ik zal het nooit meer doen, maar ik ben bang dat er nog wat goede gesprekken moeten gaan volgen)

Wordt vervolgd.


17 opmerkingen:

 1. Oh man. Wat een schrik. En wat is dat voor een bedrijf of winkel om dit stel zo'n dure aankoop te laten doen? Denk je dan alleen maar aan geld ofzo? Of valt er in de dagelijkse omgang helemaal niets bijzonders op aan je zus en haar geliefde? Maar toch ontzettend lief en leuk dat ze zo gelukkig en verliefd is. En voor jullie ook heel gecompliceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach gos...wat een verdriet.....en een schrik, en een moeilijke situatie!
  Natuurlijk is voor je zus wel gaaf dat ze weer zin heeft in al die activiteiten en zich goed voelt in het gezelschap van T.......en dat ze zich mee laten slepen door hun gevoel ook heel begrijpelijk, maar wat sneu dat het dan zo moet eindigen. Ik snap wel dat die 700 euries niet de bedoeling zijn , maar de begeleiding laat hier toch wel een steekje vallen of niet dan? verstandelijk vermogen van een 7/8 jarige....dat is heel moeilijk(tegen wie zeg ik dat?) Ik heb jaren gewerkt bij zo'n meneer...SCHAT van een man.....zijn vrouw woonde niet meer thuis, maar ook hem moest je elke dag weer op het hart drukken NIET met geld te gooien, dat er een grens was....maar ja....HIJ woont zelfstandig....je zus niet.
  Kan me voorstellen dat dit géén gemakkelijk gesprek moet zijn geweest:(.

  Liefs,
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och jee...ja dit kan je echt meemaken dit soort dingen, dat is ook wel weer heel sneu om te lezen...helemaal weg van elkaar en dan gewoon ringen bestellen

  Succes met de gesprekken...het is toch een hele zorg!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach gossie... wat sneu voor je zusje. Geen idee wat ze fout heeft gedaan natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jé, spreken elkaar nog, maar hoe kan dit nou????
  Kus, je grote kleine zus...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O jee gelukkig alleen nog ringen en niet hele bruiloft gepland incl huwelijksreis naar de malediven .
  Wel schattig datze zo verliefd zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, wat een aandoenlijk verhaal, moeilijk ook hoor....Maar wat raar dat zo´n juwelier dat doet, dat hij ze zo'n dure aankoop laat doen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh sorry hoor, maar ik heb hier smakelijk om moeten lachen! Je zus en T. houden van aanpakken en zijn behoorlijk doortastend dus! Maar misschien is dat gesprekje toch wel op z'n plaats geweest van je. Nu maar hopen dat ze elkaar wat minder dure cadeautjes gaan geven..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Potjedoosje, zie ik dat je net te laat was voor mijn, jouw bedoel ik, vrolijke vrijdag. Maar op zondag is het ook nog lekker hoor...
  Kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je zus zo heerlijk verliefd is! En wat een rare winkel om ze zo zulke dure ringen te verkopen. Ik neem aan dat ze linearecta terug zijn gegaan naar de winkel zonder te betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er wel om moeten glimlachen, maar begrijp dat het een grote zorg en verantwoordelijkheid is...... En zo'n juwelier snap ik niet hoor. Dat hij het niet eerst verifieerd. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O Jee, daar gaan jullie vast nog meer van meemaken. Maar toch ook wel weer schattig. En vind het eigenlijk ook een beetje raar dat zo'n winkel dan geen vraagtekens zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zo'n man niet beter weet...

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het toch wel heel erg schattig eigenlijk. Al is het van die juwelier natuurlijk wel een beetje boel dom. Ben benieuwd naar het 'wordt vervolgt'.

  Ik heb een nichtje dat een beetje zoals jouw zus is. Vorig jaar is ze geopereerd aan een gezwel bij de hypofyse. Heftig hoor, zeker bij haar, want ze kan zich gewoon heel slecht uitdrukken. Ze heeft een vriend met eveneens een verstandelijke beperking (al is hij van iets hoger niveau). Gelukkig redden ze het samen heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wel typisch van die mandat hij niet eerder navraag deed .hij wist tenslotte hun adres als hij ze nu aan de euro komt brengen.en hoe dan ook. niemand heeft toch haast zo ff 700 euro in huis...dan bel je toch even dat je langs zal komen. ik vind het heel rot voor je zus en haar vriend. ben wel benieuwd hoe t afloopt.het is fijn dat ze zo opbloeit nu ze een vriend heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach... zo lief, maar wat een sukkel zeg die juwelier! En wat moeilijk voor jou om je zus dan op een lieve manier duidelijk te maken dat ze zulke dingen eerst overlegt..
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk een berichtje! Tot de volgende keer.